El divendres 11 d’abril es va convocar una jornada a internet en record del jove Guillem Agulló. A més dels actes arreu del país dels que ha fet un recull llibertat.cat o maulets

Alguns dels blocs que aquests dies han inundat la xarxa amb paraules de record es mostren amb enllaços al bloc de Xavi Sarrià:

…………………………………………………………………………………………………..

A continuació la crònica feta per maulets sobre els actes de la vesprada…

Crònica i fotos de la manifestació a Burjassot en homenatge a Guillem


Aquesta vesprada centenars de persones s’han manifestat pels principals carrers de Burjassot per recordar el 15é aniversari de l’assassinat del jove militant de Maulets: Guillem Agulló i Salvador. Durant la manifestació s’han corejat lemes com ara: “Guillem Agulló: ni oblit ni perdó”,”Guillem Agulló:la lluita continua”,”Visca la lluita antifeixista” o “Carlos, germà: la lluita continua” (en record al jove castellà Carlos assassinat a Madrid el passat 11 de novembre).

A més en moment concret de la manifestació, dues companyes de Maulets han col·locat una placa amb el nom de Guillem Agulló i Salvador i la data del seu assassinat en un dels carrers per on passava el recorregut. Posteriorment, s’ha celebrat un acte d’homenatge a la mateixa Plaça de l’Ajuntament que ha comptat amb la lectura d’un manifest unitari llegit per la presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià: Empar Salvador i que ha estat sotasignat per gairebé 30 col·lectius: entre ells el mateix Fòrum per la Memòria, Maulets, la Intersindical Valenciana, Endavant, el SEPC, Alerta Solidària, Ca Bassot i un seguit de col·lectius, ateneus, organitzacions…. Al mateix temps, s’han realitzat diferents mostres de cultura popular: entre elles bastoners, muixerangues, castell de focs, una coral que ha interpretat el cant a Miquel Grau de Al Tall…. Aquest acte ha finalitzat amb el cant de la Muixeranga i un crit ben fort per no oblidar Guillem Agulló i la lluita que el jove portava a terme i que el va dur al seu assassinat.

Amb aquests actes, des de Maulets volem recordar aquest 15é aniversari de l’assassinat del jove de Burjassot i que avui, 15 anys després, els feixistes mantenen la mateixa impunitat que aleshores. Casos com els darrers apunyalament produïts a Castelló i a València,les constants agressions patides per homosexuals, immigrants, independentistes, anarquistes…. : recordem que al País Valencià es denuncien més de 600 agressions xenòfobes i feixistes són sols unes poques mostres del que són capaces de fer els feixistes i de la impunitat policial i judicial amb la qual aquests grups compten.

Davant d’aquesta situació des de Maulets volem deixar clar que sols l’organització i la lluita per enderrocar el capitalisme i el feixisme ens duran a poder acabar amb aquesta xacra social. Una xacra que sols podrem acabar amb ella amb la lluita diària i constant per aconseguir una societat sense classes, igualitària i on els Països Catalans puguem tindre el dret a poder decidir el nostre futur com a poble.

Des de Maulets, valorem de manera molt positiva aquests actes d’homenat així com els actes que s’han realitzat arreu dels Països Catalans al llarg d’avui: Girona, Gràcia, Reus, Capellades, Badalona…. i el resultat que ha tingut la crida per omplir la xarxa d’internet amb articles d’homenatge a Guillem i que al llarg del dia d’ahir vàrem poder observar.

Maulets, el jovent independentista i revolucionari

…………………………………………………………………………………………………..

a més, antifeixistes.org a fet un arxiu amb tota la informació sobre el que va passar aquell fatídic abril de 1993.

…………………………………………………………………………………………………..

notícia a la plana de indymedia.barcelona.org

…………………………………………………………………………………………………..

notícia al Levante-emv

…………………………………………………………………………………………………..

Els actes a Vilaweb.cat

…………………………………………………………………………………………………..

al diari avui es presenta el concert