Manifest conjunt de Maulets i el col·lectiu del Centre Social “Terra” davant la manifestació contra la corrupció política al País Valencià:

PROU POLÍTICS CORRUPTES! DEMOCRÀCIA REAL JA!

Avui dissabte 31 d’octubre toca eixir al carrer per manifestar la nostra total disconformitat amb la classe política valenciana la qual torna a demostrar una vegada més la total despreocupació pels vertaders problemes que tenen les ciutadanes del País Valencià i que el seu únic interès a la política és treure beneficis econòmics per ells i les seues empreses amigues.

L’escàndol del cas Gürtel és la punta de l’iceberg dels nombrosos escàndols que ha tingut la política valenciana als darrers temps. Amb el boom immobiliari, molts han sigut els pobles i ciutats del nostre País que s’han vist sacsejats per uns polítics corruptes que no han tingut cap problema a destrossar la nostra terra, a especular amb tot allò que han pogut i a augmentar les despeses de les classes treballadores en benefici del que han anomenat “interès general” i ,en definitiva, en benefici seu. Casos com els de Terra Mítica a Benidorm, els del desert Les Palmes a Cabanes o la política de grans esdeveniments promoguda per la Generalitat Valenciana són sols alguns exemples del que ha anat passat darrerament al País Valencià. Ells, en definitiva, s’han enriquit. Nosaltres, com sempre, tenim cada vegada menys.

Que la corrupció està a l’ordre del dia dins la classe política actual és un secret a veus que ja fa molt temps venim denunciant moltíssimes persones, moviments socials i organitzacions al llarg i ample dels Països Catalans. Els darrers fets ens han donat la raó: l’esclat del cas Gürtel primer, les imputacions de l’expresident balear Jaume Matas i de la presidenta del Parlament balear Maria Antònia Munar; i les detencions recents produïdes a Santa Coloma de Gramanet i altres municipis adjacents, ens demostren que la corrupció s’estén de punta a punta del nostre País i que no té color polític. Tots els partits polítics majoritaris tenen casos de corrupció al si de les seues files i no fan res per impedir que aquesta corrupció desaparega per sempre. Tenim unes institucions pudentes, una classe política pudenta i una societat infectada amb només un antídot: la neteja, la regeneració… la democràcia real i popular.

Al País Valencià, però, la situació és si cap més complexa. La política caciquil imposada pel PP arran de les seues respectives victòries a les eleccions autonòmiques ha provocat que a moltíssims pobles i ciutats s’hagen produït casos de corrupció manifesta. Una política basada en col·locar als llepaculs, amics i familiars, en tindre contents als empresaris donant-los tota sèrie de beneficis i de favors; en tindre jutges amics ( o més que amics…) que mai actuaran contra aquells que els han situat en grans poltrones i grans despatxos; o en tindre una televisió com Canal 9 que és simplement l’altaveu nefast de la dreta valenciana i espanyola, l’exemple de la televisió manipulada del segle XXI. I mentrestant la suposada oposició dorm tranquil·la, o còmplice, esperant que algú des de Madrid els diga com han de fer les coses.

Com és possible que les nostres escoles estiguen caiguent-se, que el Cabanyal estiga sent massacrat per l’especulació, que manquen hospitals i transport públic de qualitat, que els nostres majors i malalts continuen sense rebre ajudes socials? Mentre, amb tanta poca vergonya gasten els nostres diners en America’s cup, Fórmula 1, visites del papa, i un llarg etc.

Davant d’aquesta situació, des de Maulets el jovent independentista revolucionari i des del col·lectiu del Centre Social “Terra” de Benimaclet, creiem que la única eixida és la autorganització i la democràcia directa i participativa, la Unitat Popular. Cal bastir teixits social des de les bases construint alternatives serioses a aquesta classe política corrupta i caciquil. Unes alternatives que s’han de basar en la participació a les iniciatives populars, en el recolzament a tots aquells col·lectius desafavorits que no es veuen representats per cap partit polític i en definitiva, en construir la nostra pròpia alternativa allunyada d’aquests partits polítics que no representen a ningú més que a ells mateixos i als seus interessos econòmics.

Des dels barris, des dels pobles i des de les ciutats. Lluitem i treballem per una nova democràcia: de les persones lliures, de la solidaritat i de la justícia. En definitiva, de la dignitat.

Maulets, el jovent independentista revolucionari

Centre Social “Terra” de Benimaclet

València, 30 d’octubre de 2009