Al Terra creiem que hi ha maneres de defensar el nostre patrimoni ecològic i tradicional alhora que cuidem la nostra salut. Això és l’agricultura ecològica. A la comarca de l’horta hi ha un potencial molt gran de desenvolupament del conreu de la terra, ja que la ribera del Túria és una de les més fèrtils d’Europa. Necessitem potenciar el consum de productes que siguen respectuosos amb el medi ambient, que provinguen del comerç responsable i que possibiliten el canvi social. És per això i perquè creiem que un món millor es possible, però solament amb accions quotidianes, que al Terra col·laborem amb agricultors locals de productes ecològics.
Participa del grup de consum del Terra, Sóc el que menge!
Us convidem a participar del grup de consum responsable que es troba al Centre Social Terra, Sóc el que menge.
Aquest grup sorgeix a partir de la necessitat de canviar els nostres hàbits de consum així com intentar contribuir de manera directa a la millora de la relació productor/a-consumidor/a, i recolzar les iniciatives que aposten pel treball ecològic.
Amb la creació del grup de consum volem contribuir al canvi de l’actual model de producció, comercialització i consum dels productes agroalimentaris, que provoca:
- la precarització dels xicotets productors/res degut a la política de preus imposada per les grans empreses de distribució i comercialització dels aliments
- el consum d’aliments produïts amb agroquímics (no ecològics) nocius per a la salut i per al medi ambient
- l’abús en l’ús d’envasos i la despesa de plàstics i energia que el model comercial imposat suposa
- la despesa energètica que provoca el transport d’aliments produïts a molts kilòmetres de casa nostra
- la precarització dels agricultors/es i ramaders/es d’altres parts del món que han de produir a preus impossibles per compensar la despesa i l’increment de preus que el transport transoceànic provoca (no comerç just)
Per això hem creat un grup de consum on:
- es prioritze la compra a productors a prop de casa (aconseguint dues coses: estalviar energia i pagar un preu just al xicotet productor ajudant a que per exemple l’horta valenciana siga sostenible per als propis llauradors i llauradores).
- Consumir productes ecològics (vetllant per la salut tant de les persones com del medi)
- Prioritzar les compres a granel (sent possible realitzar les comendes conjuntes reduint així els envasos)
- Treballar amb les xarxes de comerç just (per assegurar que els productes que consumim produïts a altres parts del món, com ara el sucre o la xocolata, responen a treballs dignes) ….
El grup de consum volem anar sumant forces. L’objectiu del grup és posar a la pràctica en l’àmbit del consum les nostres idees i creiem que la millor manera és crear formes més justes i sanes de compra-venda.
Si t’interessa, contacta amb nosaltres o passa’t pel CS Terra
( c/ Baró de Sant Petrillo, 9 Benimaclet)
Actualment, a banda del grup de consum, tenim varis proveïdors d’agricultura ecològica als quals els fem de punt de distribució al barri de Benimaclet setmanalment. Un és Vicent Martí, un activista i agricultor de l’horta d’Alboraia que ens proporciona, des de fa més de 10 anys tota classe verdures de temporada. Altre llaurador amb qui treballem és Albert, company de innombrables lluites, amb tot tipus de verdures i fruites que venen de l’agricultura ecològica.