Viarany, grup de muntanya de l’esquerra independentista, naix com un grup de muntanya format per una colla de joves de l’Horta i de la Safor compromesos amb el territori i amb les diferents lliutes per la seua defensa arreu dels Països Catalans.

Des d’aquest punt de vista, no es tracta d’un grup que ix a la muntanya amb la simple i lloable intenció de gaudir de la natura, sinó que organitzem les excursions sempre amb un treball previ de contacte amb membres dels diferents col·lectius de defensa del territori.

Creiem que és una molt bona manera de donar suport i coordinar una sèrie de moviments que moltes vegades no gaudeixen de la suficient atenció i, alhora, conèixer millor el nostre territori i totes les seues problemàtiques, ja siga a la Vall d’Àrreu (Pallars Sobirà) o a les platges de Finestrat (Marina Baixa).

Però Viarany també es proposa altres objectius que se situen en la línia ideològica de què parlàvem adés, bàsicament com a alternativa a altres models d’oci consumista que imposa el capitalisme de les grans superfícies comercials. Alliberem així també els nostres moments de lleure mitjançant excursions sanes, amenes i, alhora, polítiques i militants. I també aprofitem l’avinentesa per acudir a manifestacions de caire nacional o social o actes cívics allà on se celebren i sempre després d’una caminata pel sender més interessant del terme (ja siga a Castelló de la Plana o a Barxeta).

Si voleu saber sobre les properes eixides entreu ací.
Anirem informant també a aquesta web sobre les eixides de cada més, estigueu atentes!